LARABUS

Általános Szerződési Feltételek


A LARABUS által a larabus.com és larabus.hu weboldalakon keresztül nyújtott transzferszolgáltatásokra a következő szerződési feltételek érvényesek:

1. A szolgáltatás igénybevétele:
1.1. A szolgáltatás megrendelhető a larabus.com és a larabus.hu weboldalakon, a kívánt szolgáltatás kiválasztása után a szükséges adatok megadásával.
1.2. Amennyiben a foglalás kettő vagy több utasra szól, a foglalást végző személy ezen szerződési feltételeket minden utas nevében elfogadja.
1.3. LARNAKA REPTÉRI TRANSZFER:
a) Az ONLINE FOGLALÁS funkció a Kezdőlapon a Larnaka reptér és Ayia Napa, Paralimni és Protaras városok közötti transzferek foglalására használható, a Wizzair budapesti és debreceni járataihoz igazodó időpontokra. Az Indulási időnk a reptérről a járat érkezése után 30 perccel, vagy minden utasunk megérkezése után; az Érkezési időnk a reptérre a járat indulása előtt legalább 2 órával.
b) Egyéb repülőjárat vagy célállomás esetén, Larnaka reptéri transzfer a 'Larnaka Reptéri Transzfer' menüpont alatt található 'ÁRAJÁNLAT KÉRÉS' funkció segítségével igényelhető. Ezen kérelmeket csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, amennyiben rendelkezünk szabad kapacitással a kért időpont(ok)ra. Erről, valamint a kalkulált viteldíjról az igénylés befogadása után emailben tájékoztatást küldünk. A foglalás a viteldíj elfogadása után kerül rögzítése, és annak emailben történő visszaigazolása után válik érvényessé.    
1.4. PAFOS REPTÉRI TRANSZFER:
a) Pafos Reptér és Larnaka, Ayia Napa és Protaras közötti transzfer a 'Pafos Reptéri Transzfer > 'ÁRAJÁNLAT KÉRÉS' menüponton keresztül igényelhető. Pafos reptéri transzfereket csak abban az esetben tudjuk teljesíteni, amennyiben rendelkezünk szabad kapacitással a kért időpont(ok)ra. Erről az igénylés befogadása után tájékoztatást küldünk.
b) Pafos reptér és Pafos város közötti transzfer jelenleg nem elérhető.
1.5. A foglalás minden esetben csak annak emailben történő visszaigazolása után válik érvényessé.

2. Mozgáskorlátozott utasok:
2.1. Ha Ön vagy bármely Önnel utazó utas mozgásában korlátozott, a foglalás végrehajtása előtt előzetes egyeztetés szükséges kollégánkkal a weboldalunkon megadott telefonszámon vagy egyéb elérhetőségek egyikén, a mozgáskorlátozott utas speciális körülményeiről, igényeiről annak érdekében, hogy a járművünkben való utazáshoz a segítségnyújtást biztosítani, és a szállítását garantálni tudjuk.

3. Díjfizetési lehetőségek:
3.1. A díj kifizetésére a helyszínen van lehetőség kísérőnknél, bankkártyával, vagy készpénzzel Euro pénznemben. Külön kérésre lehetőség van előre fizetni banki átutalással.
3.2. Banki átutalás esetén a díj megfizetését a foglalástól számított 3 napon belül, vagy ha az utazás megkezdése a foglalástól számított 3 napon belül van, 24 órán belül végre kell hajtani.

4. Szállítási kapacitás:
4.1. ONLINE FOGLALÁS esetén, az egy adott pillanatban egy adott transzferre elérhető szabad helyek száma kijelzére kerül az 'Utazás dátuma', 'Útirány' és a 'Reptéri felvétel/Reptérre érkezés' időpontjának kiválasztása után.
4.2. Pafosz reptéri transzfer igénylés, illetve Árajánlat kérés esetén, a maximálisan elérhető helyek száma a 'Hány felnőtt?' alatti legördülő mezőben látható.

5. Gyermekekre vonatkozó utasbiztonsági szabályok:
5.1. A ciprusi törvényeknek megfelelően, a 150cm alatti gyermekek esetén Gyermekbiztonsági Rendszer használata kötelező. Az igényelt gyermekbiztonsági eszközöket (csecsemőülés, gyerekülés vagy ülésmagasító) foglalása során tudja megigényelni. Ezen eszközöket korlátozott számban tudjuk kínálni, és igénybe vételük díjmentes. A foglalás során a rendszer tájékoztatja Önt az elérhető gyermekbiztonsági eszközökről.
5.2. Amennyiben nem tudjuk az igényelt számú gyermekbiztonsági eszközt biztosítani, lehetőséget kínálunk, hogy a fennmaradó eszközöket utazásakor Önmaga biztosítsa, ellenkező esetben a foglalás nem hajtható végre. Utóbbi esetben kérjük lépjen velünk kapcsolatba.

6. Tudnivalók a repülőjárat megváltozása esetén:
6.1. A budapesti és debreceni wizzair járatokhoz foglalt Larnaka reptéri transzferek: a Wizzair ezen járatainak megváltozása esetén, reptéri indulási/érkezési időnk annak megfelelően automatikusan változtatásra kerülnek. Ezen változtatások esetén, amennyiben az Ön foglalása érintett, erről emailben tájékoztatást küldünk, és lehetőséget kínálunk foglalása megváltoztatására vagy törlésére. Ha úgy dönt, hogy törli a foglalást, a megfizetett díjat visszatérítjük.
6.2. Pafos reptéri transzferek és az egyéni (nem a wizzair budapesti és debreceni járataihoz foglalt) Larnaka reptéri transzferek: foglalása kizárólag a foglalási visszaigazolóban feltüntetett időpontokra érvényes, ezért repülőjáratának megváltozása esetén értesítenie kell bennünket a változásról. Az új időpontra a transzfert csak abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben rendelkezünk szabad kapacitással.

7. Járat késések:
7.1. Utasainkat a Wizz Air bupapesti és debreceni járatainak késése esetén automatikus megvárjuk.
7.2. Ha a Larnaca Reptéri Indulási időnk mind a budapesti, mind a debreceni járattól azonosak, és az egyik járat késik, amivel Ön utazik, akkor
a) kisebb mértékű késés esetén megvárjuk Önt, vagy
b) a járat jelentős késése esetén a többi utas célba juttatása után visszatérünk Önért a reptérre (ebben az esetben előfordulhat, hogy várakoznia kell).
7.3. Ha nem a Wizz Air budapesti vagy debreceni járatával érkezik, és a járat előreláthatólag több mint 1 órát késik, arról értesítenie kell bennünket még felszállás előtt.

8. Személyi késések:
8.1. Amennyiben a landolást követően Ön bármilyen okból késik (pl. vámellenőrzés stb.), erről tájékoztatnia kell minket a foglalási visszaigazolója alján vagy weboldalunkon található telefonszámok egyikén.
8.2. Amennyiben a reptéren nem jelenik meg kísérőnknél a visszaigazoló emailben megadott helyen az Indulási időpontunkig, és nem tájékoztat minket a késésről, a foglalása során megadott telefonszámon megkísérlünk kapcsolatba lépni Önnel egy alkalommal. Amennyiben nem tudjuk Önt elérni, foglalását töröljük és a megfizetett díjat nem térítjük vissza.
8.3. A reptér irányába, a felvétel időpontját szálláshelyéről SMS-ben elküldjük Önnek az utazását megelőző este. Amennyiben nem jelenik meg szálláshelye előtt a megadott időpontra, a foglalása során megadott telefonszámon megkísérlünk kapcsolatba lépni Önnel egy alkalommal. Amennyiben nem tudjuk Önt elérni, és nem jelenik meg a megadott időpontot követő 15 percen belül, úgy foglalását töröljük és a megfizetett díjat nem térítjük vissza.

9. Foglalás módosítása/törlése/díjvisszatérítés:
9.1. Foglalását díjmentesen megváltoztathatja vagy törölheti a larabus.com oldalon, a 'Foglalásaim' menüpont alatt.
9.2. Díjvisszatérítés: Amennyiben foglalását legalább 24 órával a foglalásban megjelölt utasfelvételi időpont előtt törli és a díjat előzetesen megfizette, azt visszatérítjük Önnek, vagy felhasználhatja későbbi foglalására a 'Foglalásaim' menüponton keresztül, eredeti foglalási kódja és email címe megadása után. Ha kevesebb mint 24 órával a foglalásban megjelölt utasfelvételi időpont előtt törli a foglalást, az előzetesen megfizetett díjat nem térítjük vissza.
9.3. Amennyiben foglalását módosítja, és az új végösszeg kevesebb az előzetesen megfizetett összegtől, a különbséget visszatérítjük. A visszatérítéssel kapcsolatban kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon vagy emailben.
9.4. Amennyiben a módosított foglalás végösszege magasabb, a különbséget meg kell fizetnie.
9.5. Ha a transzfert bármely okból nem veszi igénybe, és azt nem törölte legalább 24 órával a foglalásban megjelölt utasfelvételi időpont előtt, a megfizetett díjat nem térítjük vissza.

10. Szállítás feltételei / foglalás törlése:
10.1. Fenntartjuk a jogot, hogy a személyszállítást megtagadjuk, ha az utas
a) ittas, bódult állapotban vagy drog hatása alatt van, és/vagy,
b) magatartásával a közlekedés biztonságát, saját, a sofőr, a kísérő vagy a többi utas épségét, egészségét, vagy a gépjármű berendezéseinek az épségét veszélyezteti, vagy
c) ruházatával, poggyászával vagy más módon a járművet beszennyezheti.
Ezen esetekben a díjat nem térítjük vissza.
10.2. Alkohol fogyasztása és a dohányzás a járműben tilos.
10.3. Bár minden erőfeszítést megteszünk, hogy a foglaláson feltüntetett érkezési és indulási időpontokat teljesítsük, a tőlünk független tényezők miatt pl. autópálya lezárás, forgalmi dugók, nem tudjuk garantálni, hogy járművünk időben megérkezik vagy időben elér a célállomásra.
10.4. Az utasfelvételi időpont előtti maximum 24 órában, vagy menet közben történő, a járművünk esetleges meghibásodása esetén, alternatív szállítást intézünk utasainknak, külsős személyszállító cég vagy taxi bevonásával, aminek esetleges többletköltségét mi álljuk.
10.5. Ha több, mint 24 órával az utasfelvételi idő előtt, járművünk meghibásodik vagy egyéb előre nem látható okból a transzfert nem tudjuk teljesíteni, úgy megpróbálunk alternatív szállítást intézni utasainknak külsős személyszállító cég bevonásával, azonban fenntartjuk a jogot a foglalás törlésére is. Ez utóbbi esetben az előre megfizetett díjat visszatérítjük.